Thursday

29.09.2011~~mY BirtHday la~~


Thursday
Salam..

Just nak announce...

TODAY IS MY BIRTHDAY YANG KE 2+!!!!!!!!!!!!!!



H̲̅][̲̅A̲̅][̲̅P̲̅][̲̅P̲̅][̲̅Y̲̅] [̲̅B̲̅][̲̅I̲̅][̲̅R̲̅][̲̅T̲̅][̲̅H̲̅][̲̅D̲̅][̲̅A̲̅][̲̅Y̲̅].....♫♫♫
H̲̅][̲̅A̲̅][̲̅P̲̅][̲̅P̲̅][̲̅Y̲̅] [̲̅B̲̅][̲̅I̲̅][̲̅R̲̅][̲̅T̲̅][̲̅H̲̅][̲̅D̲̅][̲̅A̲̅][̲̅Y̲̅].....♫♫♫
H̲̅][̲̅A̲̅][̲̅P̲̅][̲̅P̲̅][̲̅Y̲̅] [̲̅B̲̅][̲̅I̲̅][̲̅R̲̅][̲̅T̲̅][̲̅H̲̅][̲̅D̲̅][̲̅A̲̅][̲̅Y̲̅].....♫♫♫
to ME...smoga pnjg umur, murah rezeki n success in my career...



Incik suami orang pertama wish~~suke, suka~~tq dear!!


****ini entri syok sendiri****sekian..huhu~~

0 comments

Wednesday

Segmen | Jom tambah follower


Wednesday
Salam..

Ramainye bloggers wat segmen. Aku join!!!aku join~~

Jom korang2 semua, klik banner kat bawah ni kalau nak join k~~peace~~



15 comments

Kami Sepupu~~Fareesya & Kamelia~


Salam..

Selamat pagi semua~~Ceria2 selalu k supaya mood sepanjang arini ok jek..huhu

Just nak tempek gambo puteri2 kesayangan ku~~

Anak aku dah ada sepupu..dah besar dah Lia sekarang.. Kamelia @ Lia tu anak kakak aku.ingat tak dulu aku penah post pasal aku dah jadi auntie skarang??kalau lom baca, baca SINI k~~




Kamelia & Fareesya ngan nenda nye(mak aku)



0 comments

Monday

MaKaN MaKaN~~


Monday
Salam..

Arini kat opis aku ada besday party untuk besday girl September. Termasukla aku..**girl ke aku ni??**haha~~

Makanan yang ada, sate, bihun goreng, rendang ayam, sayur campur, buah mangga, betik & tembikai. Tak lupe, besday kek lor.. Sedap makan sate…huhu~~al-maklumla makan free~hihi..

Layan gambo jela ek.. tapi 2keping jek ada. Gambo yang lain ada dalam camera orang. Nanti aku uploadla once dah dapat k~~peace~~

 Besday cake~sedap~


Makan time~~


Burpppppp~~~Alhamdulillah~~hehe...

0 comments

SEGMEN JOM KENAL BLOGGER MALAYSIA


Salam..

Selamat hari Isnin kepada semua rakan blogger. Selamat Hari Raya gak~~

Pepagi yang mulia ni nak join lagi segmen2. Nak tambah member2 blogger. Seronok tau berblogging ni. Banyak info kita leh dapat. Ok, klikla banner kat bawah ni k untuk join segmen ni~~~;)


3 comments

Friday

Membebel~xsuka,xyah baca k..hihi~~


Friday
Salam...

Last entry untuk hari ni. Dah banyak dah aku post entry contest bagai semua tu..

Sok aku outstation ke Pahang. Sepupu aku kawin.. Ramai sangat sepupu aku kawin musim2 raya ni.
Maknanye sok xdapatla nak membebel kat blog gojes aku ni..ahaks~~

Cuaca arini baik punya...tenang je rasa. Tapi agak panas sikitla. Kalau jemur baju sure kering punya. Sayang nye aku xbasuh baju arini..

Ntah papela aku membebel. Nak balik dulu... si budak debab dah menanti tunggu aku kat umah tu. Sayang FAREESYA!!!!!!

0 comments

SEGMEN : ZARELIQA MENCARI BLOGGER PEMARAH~


Salam..

Again~~join segmen blogger~~

jom jooin. Klik banner kat bawah ni k~~



7 comments

Contest Blog Paling Kemas dan Bertema~~


Salam...

Hihi~hari ni seronok asyik join contest jek~

Ok,now saya join plak Contest Blog Paling Kemas dan Bertema~

Tema blog saya adalah PINK~!!!! banyak warna pink tau blog saya.. tapi bukan totally pinkla..
Tapi memang saya penggemar pink. Saya tak suka blog yang serabut ngan widget2.. Pastu menggangu saya nak membaca~~hehe~~tu pandangan jela yek.

Blog saya kemas gak~~hehe~

So, pilihla saya ek~~hehe~~ jom join contest ni. Klik kat Banner bawah ni k~~



0 comments

SEGMEN XX-TRA FOLLOWERS


Salam..
Thanks aimie invite saya join segmen ni.

Of course saya nak join. Suka sangat nak join contest ni.

Ni mak budak tau..so kene letak Group blogger cantik @ Hot Mummy tau~~~hehe~gurau jek~~



ayoooo...dah post entry lupe plak nak tag...

ok, saya tag :

http://nickdotanis.blogspot.com/
http://ilhamairid-perkahwinan.blogspot.com/
http://bluesriders.blogspot.com/

Thanksss~~~~~~~~

7 comments

LAyan gak lagu ni~AISHITERU ( Menunggu )-by ZIVILIA BAND



0 comments

Contest : Pencarian Bloglist Blog Fahuna


Salam..

Huhu~~~sekali lagi aku nak join contest..
So, kepada semua rakan blogger kalau nak join, klik banner kat bawah ni k..
****psssttt...doakan aku berjaya k~~



3 comments

Thursday

BebelaN~~


Thursday
Salam..

Baru join giveaway. Sekarang bebel time!!hehe~

Sekarang musim sejuk kan? Selalu aku anak beranak tido malam berpeloh2. sekarang berbungkus memasing~ aku?? Rileks jek xyah selimut bagai. Lelemak sejati ni lindungi badan aku dari kesejukkan..haha~~

Aku kan nak wat giveaway/contest pape..tapi tak taula nak wat pasal ape. Nanti2 la aku pikir k. Korang semua jangan xjoin plak kalau aku wat contest k~~

Satu lagi. Hujung2 tahun camni musim orang kawin. Sepupu aku ramai sangat  yang kawin. Yang jauh sangat memang aku tak dapat pergi. Mana yang perjalanan amik masa 3 4 jam, insyaallah aku pergi. Biasala, dah ada nak baby ni susah sikit nak berjalan jauh. Tapi papepon, aku akan try the best utntuk attend wedding sedara mara ku tu. Tak baik orang jempot kita tak datangkan??

0 comments

GIVEAWAY : KAD RAYA ISTIMEWA DARIPADA GENK


Salam..

Pepagi dah nampak giveaway. Ape lagi, ibufareesya nak join ar..

To genkcorner, pilihla saya peserta bertuah tu ek..hehe

Nak join??klik la banner bawah ni k~~


0 comments

Wednesday

Merisik~


Wednesday
Salam

Mood arini ok ok jek. Malas jek rasanye nak keje. Nak berkepit jek ngan budak montel tu. Leh?? Mane leh..ibu kene kejela~

Macam biasala aku dengar radio masa nak pergi keje. Diorang cakap pasal merisik releven ke zaman sekarang ni?? banyak gakla yang cakap xrelevan coz zaman sekarang masing2 dah kenal antara satu sama lain. Pastu dah di bawa kehulu kehilir, dating sana sini. Ada pemanggil yang cakap releven sesangat coz pengalaman dia merisik perempuan yang akan bertunang keesokkan harinya. Nasib baik dia merisik dulu. Kalau x, mau malu besar dia coz amik hak orang. Pastu diorang call sorang profeser ni. Prof tu cakap memang perlu merisik zaman sekarang ni coz, dari merisik tu kita tau susur galur family dia, pastu kita dapat tau status sebenar aweks kita tu. Zaman sekarang ni macam2 hal leh berlaku. Takde sat upon yang mustahil. Dengan kita dia cakap anak dara. Bila dirisik rupanye dia bini orang anak 4 ko..amik~~

Orang cakap, “biar mati anak, jangan mati adat”. Ada sebab nenek moyang kita wat adat tu semua. Tapi kita jangan la terlalu percaya & taksub sangat pada adat tu. Takut lain plak jadinye. Yang elok kita jadikan tauladan ye tak??

Macam aku plak, family incik suami ada datang merisik ngan family dia. Aku ingat masa tu time raya. Coz mak aku masak makanan raya. Nasi impit n lauk2 nye tu. Tapi bukanla nak Tanya aku ni dah berpunya ke lom. Coz aku memang selalu pegi umah kakak2nye tu. Just kenal mengenali antara family jek. Masa merisik tu gak  tetapkan tarikh pertunangan kitorang. Selang sebulan pas merisik tu kitorang tunang.

Aku n incik suami tunang 6bulan lebih jek. Pastu nikah. Alhamdulillah kitorang dah ada anak sekarang. Tula kisah aku.. hihi~~



0 comments

Tuesday

First BE dari Nuffnang!!!alhamdulillah~~


Tuesday
Salam…

Mood bagus arini. Nak terlonjak2 rasanye. Tapi xlehla nak terkinja2 sangat. Takut gempa bumi plak~~ahaks~~
Back to the story, arini aku check account nuffnang. My first BE la!!!!sekali 3 ko!!!!alhamdulillah…… THANKS nuffnang!!!!!
Walaupon RM nye xsebanyak otai2 yang maybe mencecah ribuan ringgit, syukur sangatla newbie macam aku ni dapatla gak daripada xde pape. So, rakan2 blogger ku yang tersayang, jgn lupe jengah blog aku k~~sayang korang laju2. hehe~~`~~

hehe~~suka...rezeki fareesya~

0 comments

Monday

Jom layan lagula k~ungu-percaya padaku[HD] video clip


Monday
Salam.

Mood layan lagu jek. No idea nak post pape entry. Tapi video klipnye kelabu asap plak..

Cite nye gini, aku baru jek wat lagu ni caller ringtone. Pastu bila kat radio dalam kete kuar lagu ni, incik suami akan besokan volume. Katanya ni lagu aku…huhu~layankan aje la. Tapi best plak dengor lagu ni~ liriknye menikam kalbu gitew~~hehe~




Lirik Lagu Ungu Percaya Padaku Lyrics
aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu
reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku
repeat reff
tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu
repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

0 comments

Thursday

Saje wat GEMpaK~~


Thursday
Salam..

Esok cuti sempena sambutan Hari Malaysia. Syoknye cuti..
Aku akan terbang ke Pahang esok. Naik keretala…hihi~ sepupu incik suami kawin.

Tak sempat nak post pape. Kebizian..

Semalam aku saja wat gempak post kat wall facebook aku cam gambo kat bawah ni.. kejap jek banyak yang komen..hihi~~




0 comments

Tuesday

Yuhuuu~~caj 6% untuk pengguna PRepaid di tanGGuh~


Tuesday
Salam..

Sure kecoh sana sini pasal caj 6% untuk pengguna prepaid tu kene tangguhkan~

Aku pon nak kepohci gak pasal ni. Agak lambat sikit nak membebel pasal ni pasal sibuk join contest ni ha~ xtaula aku ni luck ke tak.. sama2la kita tunggu resultnye k~

Hmm..semalam nak balik, dgr kat radio pasal cite tu. Mesti pihak telco dh kene berdas2 ketidak puasan hati dari customer2 diorang. Termasukla aku kot. Tapi aku just luahkan kat blog jela. Bukan tak puas ati, tapi bagi info jek kat member2 blog ku yang comel lagi gojes+ensem.. hihi~

Berbalik pada tujuan asal nak membebel, caj tu ditangguh sampai diorang bagitau bila nak proceed benda tu. Kiranya diorang masih mengkaji kot pasal nak kenekan  caj pada pengguna. Save duit aku jah~~hihi~ tapi aku bukannye selalu topup pon. So far aku baru topup RM 15 since aku guna sebelum raya. Balance duit dalam  enpon ni masih ada    RM 8. perghhh~~baru RM 7 aku guna selama sebulan lebih. Jimat wei. Huhu~~**contohila aku yang kedekut ni..haha**

Papepon, kita sebagai pengguna kenela bijak dalam perbelanjaan. **cewah,nak sekolahkan orang plak** bak kata NAbil,

“ LU PIKIRLA SENDIRI..ASSALAMUALAIKUM..”

0 comments

SEGMEN LUCKY DRAW #2 BERSAMA FAREHA RAHMAT


Salam..

Arini nyinggah Kelab blogger BEN ASHAARI kat facebook, jumpa plak contest ni.. Jomla join. Tarikh tutup hari ni 13/09/2011 kol 12pm..last call..last call.


Cute kan tuan punya blog ni~~klik SINI kalau nak join k~

Ok,kat bawah ni gambo aku yang happening~~


1 comments

Monday

Pape jek~~


Monday
Salam..

Seminggu dua ni mendung awan kelabu jek. Seronok.~~

Semalam incik suami membelek enpon aku. Di beleknye gambar yang aku banyak edit guna photoscape. Tetiba dia cakap,

Incik suami :“Yang, nanti editla gambo abang. Edit bior xnampak jerawat”
Aku : “Ok, leh jek” pitam***
Aku lagi : “Nak anto kat awek ke gambo xde jerawat??”
Incik suami : **Muka menyengeh**

Sabo jela. Incik suami aku tu mukanya memang penuh jerawat. Ntahla xtau nape. Nak kata resdung, bukan. Nak kata keturunan, bukan gak. Maybe ada something yang tak kene kot ngan muka dia. Tapi aku tetap sayang walau apepon terjadi.

LUV U FOREVER SAYANG!!!!!

***mood jejiwang ***

0 comments

Saturday

Piala Sultan Selangor 2011~~


Saturday
Salam..

Mendung je cuaca arini.. syoknyela kalau dapat tido. Tapi sayangnye aku kejela wei. Tapi halfday jekla. Balik keje ni nak g open house umah sepupu kat Setia Alam, Shah Alam.

Ni sebenarnye nak story pasal company aku (BENALEC S/B) sponsor PIALA SULTAN SELANGOR 2011 yang akan berlangsung 01 Oktober 2011 ni kat Stadium Shah Alam. Senang cite korang bacala artikel kat bawah ni yek yang dipetik dari http://www.selangorkini.com/ 

Piala Sultan Selangor 2011 Berlangsung 1 Oktober Ini

Thursday, 08 September 2011 | Ruangan: Berita
SHAH ALAM 8 SEPTEMBER : Penyerang kebangsaan Safee Sali dan dua pemain import antarabangsa dijangka menjadi taruhan pasukan Selangor untuk menentang Singapura pada Piala Sultan Selangor, 1 Oktober ini di Stadium Shah Alam.
Pengerusi Jawatankuasa kejohanan itu Datuk Abdul Karim Munisar berkata pihaknya akan meminta izin daripada Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) untuk membawa pulang Safee dari Kelab Pelita Jaya, Indonesia bagi mengukuhkan kekuatan The Red Giants itu.
Katanya pihaknya juga telah mengenal pasti dua orang pemain antarabangsa yang pernah beraksi dalam Liga Perdana Inggeris dan akan membuat pengumuman mengenai perkara itu setelah mendapat persetujuan bertulis daripada mereka.
“Gandingan pemain tempatan dan pemain import diharap akan berjaya membawa balik piala berprestij ini ke Selangor,” katanya pada majlis minum petang di sebuah hotel di sini.
Kali terakhir Selangor menjuarai kejohanan itu adalah pada 2008.
Dalam majlis yang turut dihadiri Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah itu, baginda menerima cek sumbangan berjumlah RM1.7 juta daripada pihak penaja, antaranya Benalec Sdn Bhd (RM300,000) Syabas (RM200,000) dan Permodalan Negeri Selangor Berhad (RM200,000).
Turut hadir Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan pemain-pemain veteran termasuk Datuk Ghani Minhat, Datuk Soh Chin Aun, Datuk M.Chandran, Datuk Santokh Singh, Dollah Salleh dan Zainal Abidin Hassan.
Selain itu, kejohanan yang menyaksikan pertembungan antara pasukan Selangor dan Singapura itu, akan dimulakan dengan perlawanan antara pasukan veteran pada pukul 8 malam.
Perlawanan utama akan bermula pada 9.30 malam selain persembahan daripada artis tempatan Amy Search, pertunjukan bunga api dan payung terjun.
Tiket-tiket akan mula dijual Isnin ini dengan harga RM10 di Hotel Quality Shah Alam, Hotel Quality City Centre Kuala Lumpur, Hotel Concorde Shah Alam, Hard Rock Cafe Kuala Lumpur, Pusat Beli-Belah SACC dan Stadium Shah Alam.
Promosi yang beli awal turut diadakan pada 12 Sept di Hotel Quality Shah Alam pada pukul 10 pagi hingga 3 petang.
Edisi ke-10 Piala Sultan Selangor kali ini turut diadakan sempena meraikan ulang tahun ke-10 pemerintahan Sultan Sharafuddin Idris Shah.
        sumber utusanonline



2 comments

Friday

DIA yang menetukan segalanye~~


Friday
Salam..

Dah lama sebenarnye nak post pasal ni. tapi xsempat2 nak abiskan storynye.

Time raya baru ni, ada berita pasal bakal suami cancel nak kawin thru SMS jek. Padahal si bakal isteri tu dah siap semua persiapan nak kawin. Si bakal pengantin pompuan ni dah siap pakai baju nikah, solek n inai dijari. Tetiba dapat SMS dari bakal suaminye tu pihak lelaki xdapat datang untuk teruskan pernikahan. Yang lebih keji, si bakal suaminye tu akan berkawin ngan ‘ex’ nye.. wah...kuang ajaq punya jantan. **hihi..emosi plak**

Aku xtaula ape punya manusia si lelaki tu. Adakah dia takde sifat kemanusiaan?? Si pompuan dah abis 20K katanye wat majlis tu. Aku rasa la kan, si lelaki tu dah di mandrem dek ‘ex’nye tu. Simply2 jek nak putus. Ingat main kawin2 time kecik2 dulu ke?? Bina masjid ni bang oiiii~~ malas nak komen panjang la jah oii…
xpe, what u give, u get back.. hukum karma ada~

Papepon, KITA MERANCANG, TUHAN MENENTUKAN~


0 comments

Cer Citer pasal Anak~


Salam..

Arini terlebih rajin plak post entry. Idea mencurah2 plak..

Pas ada anak ni, bila chatting kat Facebook ngan kengkawan yang ada anak mesti akan citer pasal perkembangan anak masing2.. Contohnye “dah pandai watpe anak tu?”
Series memang syok sangat citer pasal anak kat kengkawan. Kekadang rasa jeles gak bila anak kawan dah pandai lebih dari anak sendiri.. hihi~~ contohnye macam kat bawah ni haaa~~



0 comments

MemanDai jek~~


Salam..

Now aku xsesorang lagi kat opis..hehe~

Pas diorang semua balik dari event kat hotel, diorang digemparkan dengan satu announcement. Gambo kat bawah ni..
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >


Nak tau sape wat?? “MAID @ ORANG GAJI @ CLEANER” (indon) kat opis aku ni kelas kan????hhuhu~ ni bukan nak memandang rendah pada sesape..Cuma rasanye xperlu memandai2 heh~~pandai2 jek tepek menatang tu tanpa disuruh sesape. Dia ingat ni umah dia ke???;) pas dirisik2, dia minta cleaner opis sebelah pinjam announcement diorang tu & photostate. perghhhh~~superb..haha~~

Memandai2 jek. Dahla aku tinggal berdua jek ngan dia sepanjang diorang g event kat hotel tu. Diorang ingat aku plak yang “berkobulerasi” ngan dia wat mende tu. Xde keje jah oii aku nak wat menatang tu. Baik aku ber’facebook’. Lagi berfaedah.. hehe~~

Korang punya maid kat opis ada yang memandai gini x???mengalahkan bos je gayanye…

Manusia~~manusia~~

0 comments

Pengguna PREPAID pon kene service TAX~~


Salam..

Mood malas arini. Kat opis tinggal aku sorang jek "jaga kedai"(jaga opis la~). Semua g Holiday Inn hotel, Glenmarie, Subang..ada event untuk semua shareholder. Aku di tinggalkan keseorangan ok..sentap:;:hihi~

Pepagi tadi masa on the way g keje aku dengar HOT FM. Diorang story pasal pengguna prepaid untuk henpon kene bayar service tax 6% berkuatkuasa 15/09/2011. So, korang jangan la terkejut beruk plak bila g topup kene bayar lebih. Kat bawah ni list bape korang kene bayar setiap kali topup :

rm3 - rm3.20
rm5 - rm5.30
rm10 - rm10.60
rm30 - rm31.80

rm60 - rm63.60
rn100 - rm106

 

Ok x?ok jela. Nak wat camnekan. Pastu hotfm call la salah sorang wakil dari Telco untuk explain nape kene service tax plak. So wakil tu jawab, sebelum ni semua pihak telco yang tanggung service tax untuk korang2 yang topup. So, semua pihak Telco dah setuju untuk kenekan service tax kat pengguna plak.**apende aku cakap ni berbelit2..huhu***

Papepon aku adalah salah seorang pengguna prepaid. Baru je tukar ke prepaid masa bulan puasa baru2 ni. Sebelum ni aku guna postpaid. Nape aku tukar prepaid???coz mengikut kajian, pas kawin sangatla xguna h/p.. jarang tol nak sms,mms & call incik suami walaupon free jek bape lama nak gayut ke, bape juta nak sms @ mms.. masa time bercintan dulu untung gila amik pakej ni..bayangkan RM80/month untuk bill aku & incik suami..berbaloi sangat2. Pas dah kawin n ada anak ni mmg jarang sangat nak guna h/p. Kalau penting je baru call @ sms. So, sangatla membazir bayar amount yang sama tapi xguna pon. Memandangkan incik suami dapat simcard company dia,lagila xgunanye nombor sendiri. Enpon aku di guna untuk amik gambo & video anak jek. Pastu upload kat facebook.. hehe~~

2 comments

Thursday

siti nurhaliza-falling in love with lyrics


Thursday
Salam..

Mood bz...jom layan lagu Dato' Ct kecayanganku ni~~besh!!!!!



0 comments

Wednesday

`NUR ADLEENA FAREESYA~kesayanganku~~


Wednesday
Salam..

Layan gambo anak aku k~~peace :)






3 comments

ke"GILA"anku~~


Salam..

Alhamdulillah. Dah masuk hari ke-9 kita beraya. Rasa macam baru je hari pertama jek beraya.

Asyik cite pasal raya jek kan. Mesti bosan jek sape yang baca. Arini nak cita pasal ke”GILA”an aku. Ape lagi kalau pompuan mestila GILAkan pinggan mangkuk. Series memang aku terlalu suka sangat bila tengok catalog pinggan mangkuk. Contohnye TUPPERWARE, AKOJAYA, MENANG GLASSWARE, CASEROLLE & mcm2 lagila. Nak2 pergi shopping complex, memamng aku akan singgah kat bahagian pinggan mangkuk ni jek. Tapi just tengok2 jela. Belinye idok. Hehe..Angan2 nak bawa duit ribu riban pergi Langkawi borong pinggan mangkuk periuk bagai  tu. wahhh~~heaven!!!!huhu~~

Sekarang ni aku cuma join Tupperware jek. Tu jela yang dekat ngan area umah aku. Sape nak membeli Tupperware ngan aku lehla e-mail aku yek kat zarina_ena@yahoo.com. Aku xde blog pon jual Tupperware tu. Just beli untuk member2 n diri sendiri. Yang brand2 lain semuanye jauh sangat dari umah akula. Camne yek nak join??ada sesape leh tolong??

Setakat ni aku baru kumpul pinggan2, cawan2 kaca yang warna perang tu. Agak banyak gakla coz aku start membeli dari zaman anak dara lagi. And now xde tempat plak nak simpan. Dulu simpan kat stor umah mak. Umah sendiri xde stor. Huhu~ nak memujuk incik suamila nak beli gerobok@almari untuk letak pinggan mangkuk semua tu.

Harap2 aku dapat kumpul banyak lagi periuk yang gabak2 besarnye tu. Pastu wat satu bilik simpan semua pinggan mangkuk tu.. Leh k eek???
INSYAALLAH~~~doakan aku yek..
Hehe~~~

0 comments

Monday

Cuti RaYA dah AbIS~~KEJE time!!!


Monday
Salam..

Wah~~kejap tol masa berlalu. Pejam celik dah abis dah cuti raya. Keje time~
Sure mood keje lom datang lagi. Masih mood raya & bercuti. Sama la ngan aku. Rasa xpuas bersama suami & anak. Tak taula camne ragam anak aku tu. Coz seminggu dok ngan aku, aku langsung xbagi susu formula. Susu ibu jek. Huhu~

Raya tahun ni xsemeriah yang dijangka coz nenek masuk hospital. Tiba2 xleh bangun. Kesiannyela. Tak tau ape puncanya. Raya ke 5 baru nenek aku discharge. Hampir seminggu dia dok hospital. Dugaan sungguh raya tahun ni. papepon, kita hanya merancang, tuhan menentukan.

Raya kedua aku bertolak ke Pahang. First time bertolak dari Segamat,Johor, ke Pahang. Alhamdulillah tak sesat. 5jam tu perjalanan. Nasib baik si debab tu tido jek. Huhu~ seronok sangat raya tahun ni coz dapat beraya ngan anak kesayangan. Macam xcaya jek dah ada anak. Tahun ni gak ibu & ayahnye collect duit raya untuk anak nye..hehe~~

Kat Pahang plak, ramai yang demam sampai kene g hospital. Raya kat Johor g hospital,raya kat Pahang pon g hospital gak..huhu~~

Papepon, alhamdulillah kitorang selamat sampai ke rumah & jalankan tugas cam biasa. Ape lagi…kejela~~xkeje,xdela duit..tol?????

SELAMAT HARI RAYA TO ALL READERS!!!!
MAAF ZAHIR BATIN YEK KALAU ADA SALAH SILAP KE,TERKASAR BAHASA KE DALAM MENYONTENG BLOG NI...HALALKAN JEKLA K~~PEACE~~~



0 comments