Friday

DecemBer mood~~


Friday
Salam…

Selamat memasuki bulan December. Terlalu pantas masa berlalu & umur aku pon dah pantas meningkat. Makin tua!!Eh, aku muda lagi key~~hihi~

Hmmm..baju aku semua tak muatla..termasukla baju kurung. Adala satu dua pasang jek yang muat. Giler!! Naik tol badan aku wei!! Gi opis pon pakai baju yang muat jek berulang2. Nak gi membeli, tak beli2 jugak. Mood shopping ilek pocik!! Kalau leh semua nak depan mata jek. Malas nak gi mencari dari satu kedai ke satu kedai. Yang paling menyampah size yang aku biasa muat, xmuat langsung!Arrggghhh!!!
 Tapikan, badan aku ni mengembang ada sebab tau..
Aku akan story next entry k…

Mood nak keje pon tak de la.. Rasa nak berkepit ngan fareesya jek yang sekarang ni super aktif!!!! Kadang2 hangin satu badan gak di buat dek fareesya ni. Kadang2 gak, aku rasa seronok & gelak jek tengok perangai dia tu. Series tak reti duduk diam walaupon umur dia baru 7bulan. Kalau duduk dalam walker, memang dia akan tawaf satu rumah sambil mengemas. Aku biarkan jek dia mengemas sampai dia puas. Bayangkanla, cabinet TV aku yang bertutup (sliding) dia boleh tolak & buka sampai abis coz dia nampak decoder ASTRO kat dalamnye tu. Kan channel yang kita buka akan menyala warna merah jek. Tu yang menarik perhatian dia tu. Pas dah bukak, ape lagi, di capai nyela decoder tu. Nasib baik aku perasan sebab memang tak sangka dia leh bukak..haha~~fareesya~~fareesya~

Cite pasal Fareesya, rindu plak kat dia..hmmm~~


muka budak bertuah yang penat main~~

0 comments

Wednesday

Red velvet cake @ Kek Baldu Merah~


Wednesday
Salam..

Penuhnye sawang kat blog aku ni memandangkan tuan tanahnye yang super pemalas nak update. Hehe~~ Lately, mood down abis..

Semalamkan, aku terbaca satu blog citer pasal Red Velvet Cake a.k.a Kek Baldu Merah. Kelas gitu namanye kan? Aku pon meng’google’ la kek tu. Wah!!!nampak seeedddaappp!!! Merahnye menusuk ke kalbu. Aku rasa, kalau tangan aku leh masuk dalam monitor ni kan best, semua benda aku leh rasa. Hahaha~ntah pape~

Katne ek nak dapat kek tu yang sedap & kene ngan tekak aku? Aku adala borak ngan budak satu opis aku pasal kek ni. Dia cakap lain orang, lain rasanye. Erkkk??yeke??
Aku dah jenguk blog2 kegemaran cuci mata aku untuk kek & kuih muih bagai ni. tapi tak taula rasanye camne.

Korang leh suggest aku bakery mana @ sape2 yang wat kek ni sedap & tak terlalu mahal?? Kalau ada, kongsi2la ngan aku..aku tengah mengidam ni…oppppsss!!!
Hehe~~

Jomla layan gambo kek yang lazat katanye. Orang kata la.. Aku tak pernah cuba, so aku tak tau nak menilainye. Yang penting, toppingnye creame cheese.. I luv cheese!!
***patutla isi badan lebih..xngaku gemok konon**haha~

Gambo sumber google
see!!!menggoda kau!!

 
arggghhh~~sedap nampak nye!!


0 comments

IBuFareesya kembali membebel~~


Salam..

Wah!!!!!lamanye xmeng'update' blog aku yang gojes ni...ahahaha~~
Bukan malas, tapi atas beberapa faktor, aku kureng melayari internet. Maka, blog sendiri pon xbukak ler. Thanks kepada semua yang sudi singgah blog aku yang sunyi sepi beberapa arini & tinggalkan komen kat shoutbox. Aku akan jengok blog korang balik k~~

Ok, firstly nak ucapkan TAHNIAH!!TAHNIAH!!TAHNIAHH!!!! kat pemain bola sepak Malaysia yang menjadi juara kat sukan SEA.. Walaupon ucapan aku ni dah belated, tapi aku tetap nak post pasal ni gak coz aku rasa sangat2 puas dapat kalahkan pasukan INDON yang mana penyokongnye super duper biadap. Korang setuju tak ngan aku??hehe~ Eh, aku memang panas ati tengok penyokong diorang. Langsung tak menghormati negara orang lain. Takde semangat kesukanan langsungla. Sekali lagi aku nak cakap aku PUAS dengan kemenangan Malaysia!!!!Malaysia BOLEH!!!! Semalam aku tengok berita pas MAlaysia menang, ada sekumpulan Anti Dopping yang datang kat pasukan Malaysia untuk check air kencing diorang. Tapi di halau oleh Ong Kim Swee. What the hell haa diorang ni????? Padan muka kene halau. Dah kalah buatla cara kalah.. Tak payahla nak suspek pasukan kita guna ape2 drug untuk menang. What everla diorang ni. Janji MAlaysia pasukan terbaik di Asia Tenggara... korang ade???nan adoooo~~hehe~

Nak cakap pasal Fareesya plak.. Sekarang dia sangat agresif, aktif. Mulut kuat membebel. kalau kita bercakap ngan dia, dia akan sahut balik. Seronok main ngan dia~~

Semoga anak ibu jadi budak yang baik, solehah n bijak. Yang paling penting hormat semua orang k sayang!!
Ibu, ayah sayang Fareesya!!!!

2 comments

Saturday

Yeay!!Fareesya dah start Makan~


Saturday
Salam..

Alhamdulillah fareesya dah 6bulan. Maka, bermula sesi makan memakan untuk budak debab yang suka masukkan semua benda dalam mulut dia.

Aku memang tak bagi langsung anak aku tu makan selagi lom cukup 6bulan. Memang adala suara2 yang suruh aku bagi makan sebelum 6 bulan tu. Tapi pendirian aku teguh ok. Hehe~ biarla dia wat muka kesian tahap aku nak menangis kalau tengok, aku tetap tak bagi punye. Soryla fareesya, ibu sayang adik ‘nama panggilan dia’. Kalau ibu tak sayang adik, ibu dah bagi makan nasi ayam sehari pas adik lahir. Bley??merapu jek aku ni.

Aku sibuk meng’google’ pasal bagi makan anak umur berape. Terlalu banyak maklumat yang aku dapat. Aku just highlight mana yang aku betul2 percaya jek.
Bukannye aku ni cerewet, tapi berjaga2 gakla. Sape tak sayang anak kan..
9bulan kau ngandung kan dia, terhuyung hayang membawa dia dalam perut, melahirkan dia, jaga dia. Semua ibu nak yang terbaik untuk anak dia. Mungkin inila yang mak aku rasa masa mengandung, melahirkan, & menjaga aku. Wah….sayang nye aku kat mak aku. Terima kasih mak!!!

Ok, back to the story. Aku dah start bagi fareesya makan bubur + carrot. Aku blender kedua2nye sehalus yang boleh. Alhamdulillah banyak juga dia makan. Satu perasaan yang aku tak dapat nak explain betapa seronoknye bagi anak sendiri makan. Plak tu dia makan dengan bersungguh. Adala dalam 4sudu penuh.

Satu penyakit aku plak ni. Bukan malas nak masak bubur, tapi masa xde. Dengan keadaan kesihatan aku yang xok tiap ari. Aku ada bagi dia nestum beras perang. Eh, lagi banyak plak dia makan. Tapi aku banyak dengar yang tak bagus bagi makan nestum kat baby. Tapikan, kalau tak bagus, nape nestum tu di jual ek? Kenape kerajaan tak haramkan pengeluaran nestum?? Ha, tula yang aku dok pikir.
Leh ke aku bagi anak aku makan nestum ek??
Boleh kan??

Ada tak mumy2 yang bagi makan anak dia nestum? Leh story2 ngan aku.

;-0

0 comments

Friday

11.11.11~~


Friday
Salam..

Wah…mendungnye cuaca kat luar yek. Confirm ujan lebat ni. Alhamdulillah. Rahmat dari Allah..

Arini mesti ramai yang kahwin kan? Maklumla tarikh cantik wei..
11.11.11
Heboh sana sini pasal tarikh ni. termasukla aku yang kepoh pasal tarikh ni kat blog..hehe~

Tapi aku tak excited pon nak pilih tarikh yang cantik2 untuk kawin ke, atau pape jela. Janji semuanye berjalan lancar, dah cukup bersyukur dah.

Pejam celik, dah masuk minggu kedua bulan November. Terlalu pantas masa berlalu. Dan yang paling penting terlalu pantas umur aku meningkat ni. Camno nak buek?

Ntah papela aku membebel. Layan jela ek..
To kengkawan blogger, selamat berhujung minggu~~~
;-)


0 comments

Thursday

Korang Ada MASalah susah mem"BUANG" tak??


Thursday
Salam..

Cuaca mendung jek arini. Camtu gakla atini yang mendung jek since last week.

What everla. Malas nak pikir…huhu~

Korang ada masalah susuh nak biyak tak??***berak la****haha~~ atau bahasa sopan nye buang air beso..

Aku alhamdulillah tak de masalah. Memang pagi petang siang malam membuang jek kejenye…haha~~eh, siyesla ni..xcaya xpe…haha~~

Aku kan, start minum yakult since 2009. Setiap hari satu botol. Setiap hari gak orang yakult akan anta yakult kat opis aku ni ha~~ And bermula detik tu, makin kuatla aku membuang. Sampai sekarang aku masih minum yakult setiap hari. Aku tak beli kat luar. Orang yakult hantar kat opis aku tiap hari. Harga?murah dari luar. Tapi xdela murah manepon. Yang penting, keluaran ter’latest’..incik suami dah start minum yakult since September 2011. Alhamdulillah, tiap hari dia membuang. Sebelum ni seminggu sekali kau!! Dia pelik nape aku tiap kali makan, mesti buang. Dia memang tau aku minum yakult dah lama. Tapi aku xde offer la kat dia untuk minum sama. Pastu dia cilok minum aku punya yakult kalau aku tak sempat atau terlupe nak minum. Dia rasa perubahannye. Pastu aku tengok, selalu jek dia minum yakult aku, aku pon belikanla untuk dia. And now, kami laki bini minum yakult tiap hari. Alhamdulillah, masalah membuang dia tu dah ok. Tiap kali makan mesti membuang..ahahahaha~siyes la ni wei..hihi~~

Eh, ni iklan tak berbayar tau. Aku just nak kongsi jek ape yang aku tau. Kepada sesape yang ada masalah membuang tu, tryla. Manala tau leh solve problem korang tu. Kalau korang tak caya tak pe. Cuba sendiri baru tau yek..peace..;)


0 comments

Saturday

SeLAMAt Hari Raya AidilAdha~~


Saturday
Salam..

Hari ni sure yang masih bekerja dalam mood holiday kan??
Termasukla aku yang dah tak de mood nak keje. Tunggu time balik jek ni. Nasib baik keje halfday jek arini.

Korang semua balik kampung ke?? This year aku balik bandar. Haha~ coz mak aku dok satu taman jek ngan aku. Incik suami ajak balik kampung dia, tapi aku tak nak..jahatnyela aku ni. Aku tak berapa sihatla. Malas nak jalan jauh. Kalau leh aku nak lepak jek atas katil wat taik mata & peta dunia.huhu~~

Tekak ni memanggil2 nak makan masakan ibu tercinta..hihi~ Sorry yek incik suami. Next year is your turn k~~sayang u laju2..huhu~

Ok, kepada yang balik kampung tu, ingatlah orang yang tersayang k.. Hati2 di jalan raya. Tak guna bawa kereta laju2. Kampung tu tak de kaki pon. Dia tak lari ke mana pon...

Di kesempatan ini saya ingin memohon seribu kemaafan di atas segala kesilapan saya semasa membebel kat sini. To readers, jangan amik ati k~~

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA~~

Peace..;-)



0 comments

Friday

Pencarian Blog Follower Bawah 500


Friday
Salam..

Semalam MC..tak sihatla lately sebab...............................hehe~

Ok, jom join segmen ni. Nak tambahkan followerla..maklumla follower aku ciput jek. Jeles k tgk follower blogger lain mencecah ribuan..aku??puluhan jek..

Berminat nak join, Klik banner kat bawah ni k~~




5 comments

Wednesday

Jawab Tag dari Cik Awin~~


Wednesday
Salam...

Lupe plak nak post semalam..Dah kene tag ngan Cik Awin..
Jangan Marah naaaa kalau jawapan hepi2 cmni...ok kan???hehehe~~

1.Who is ur crush? (*gelak jahat.....sila letak nama die skali ek)
Si bedol anak Samdol…hehe~~

2.Apa yang korunk x suka tentang body korunk?
Bergentel2 lemak sejati yang menempek kat badan ni haa~

3.Artis Malaysia yang paling korang menyampah?
Perasan famous macam Kelas Kau Jah!!haahha~~


4.Blog yang korunk paling menyampah?
Blog yang penuh ngan bling2 n sewaktu ngan nye. Pening mak jah~hehe~~

5.pEndapat telus tentang blog aku?
Hmmm..blog enjoy tentang life~~

6.gaji korang(*gelak jahat lagi)
Gaji buta jek…hahaha~~

7.Namakn sorang kawan korang yang korunk jeles dgn die and kenapa?
Takde kot sebab semua kawan I jeles ngan i…hahaha~~

8.Bila korunk nak kawin...kalau dah kahwin,and dah ada anak, bila korang nk tambah anak? hahhaa (*budus betol soklan aku)
In progress~~haha~~

9.Aku gemok x? *gelak jahat lagi
Chubby jek~~sedap~~hahahaha~~

10.Perkara yang paling memalukan dalam idop korunk?
Jatuh tertonggeng..


11.Korang suka x aku tag korunk? *gelak...gelak....guling2
Suke2..sambil genggam tangan…hehe~ 

1 comments

Entry Special: LSO contest


Salam..

Haaa..hari ni nak join contest la plak. Rasa dah lama sangat tak join pape contest. So, hari ni masa blogwalking, terjumpa plak contest ni..Jomla korang join. Mana tau menang ke..
 Nak join??klik SINI k~~

So, kat bawah ni pitcure saya yang paling gojes gitew...hahahha~~perasan~~
Ni xde edit pape tau except crop jek~

Amacam??ok tak??hihi~


1 comments

Tuesday

Jessie J - Price Tag ft. B.o.B.~~layan~


Tuesday

0 comments

01.11.2011~


Salam..

Dah November ek??biar betik?? cepat tol masa berlalu..lama gak aku tak membebel2 kat sini. Adala sebab nape aku tak sempat nak membebel kat sini. Aku akan bagitau nanti. Tunggu yek..hihi~~

Diri ini semakin lemah gemalai..hehe~~Tunggu ek..aku akan story bile semua dah confirm…~~***bajet jek ada org nak tunggu story aku..haha~~

0 comments

Thursday

Jom Shopping barang Make-up!!!!!!!!~~~


Thursday

Salam…

Sok kalau xde pape,jom ar shopping barang make-up. Every year aku akan terjah coz dekat je ngan opis aku~ Sebelum ni aku ada post pasal sale ni kat SINI..

Sumber : http://www.shoppingnsales.com/2011/10/25/28-30-oct-2011-alliance-cosmetics-warehouse-clearance/

28-30 Oct 2011 : Alliance Cosmetics Warehouse Clearance

28-30 October 2011

Alliance Cosmetics Warehouse Clearance

Up to 70%

Brands Offered
Avene
Elancyl
Revlon
SG Men
Silkygirl
Stage
Time:
28 Oct : 11am to 6pm
29-30 Oct : 10am to 6pm
Location (Tel 603 5569 4588)
Alliance Cosmetics Sdn Bhd
35 Jalan Pelukis U1/46
Temasya Industrial Park
Shah Alam
(Near Hicom Glenmarie)
Terms
No bags are allowed in
Goods sold are not returnable / exchangeable
Visa & Mastercard accepted

1 comments

Tuesday

LeGANYE!!!!!!!!!!!!!!!!


Tuesday
Salam..

Sok cuti kan??
HEPI DEEPAVALI KEPADA SEMUA KAUM INDIA~~
seronoknyela dapat spend time whole day wif Fareesya & ayahnye..hehe~~
Sok plan nak duduk umah jek. Nak ke mana2 confirm orang ramai. Aku memang serabut kepala bila pergi tempat yang Masyaallah macam sardin. Leh pitam di buatnye. Tambah ada anak. Lagila...

Hmm..Semalam lega sangat2 coz dah sunatkan anak dara aku tu. Satu perasaan yang tak dapat aku nak ucapkan coz before pergi klinik aku dah resah semacam. Start dari pagi kat office aku dah tak tentu arah. Feeling jek nak nangis pon ada. Aku risau sangat anak aku sakit ke, demam ke pas sunat nanti. Akhirnya penantian aku berakhir. Rupa2nya kejap sangat doktor sunatkan dia. Tak sampai 5minit pon. Memang dia nangis sikit. Pas dah pakaikan dia pampers, dia menyengih2 dah kat nurse tu. Balik umah pon macam biasa main, ketawa mengekek2.. Ibu lega sayang!!!!! malam tido pon macam biasa jek. Tak meragam.

ALHAMDULILLAH SEMUA NYE SELAMAT...AMIN~~ 

0 comments

Monday

JAm dinding~~


Monday
Salam..

Jap je kan dah masuk minggu akhir bulan 10. Lagi 2bulan je wei nak masuk 2012~~

Hmm..aku skrg ngah survey jam dinding untuk umah ni haa~~jam yang lama asyik wat hal jek. Sakit jiwa di wat nye~~Baru2 ni adala survey jam dinding tu kat kedai jual jam tangan. Mahal gak ek rupanye jam dinding yang ada brand ni. Maklumla, tak pernah beli benda2 gini. Tau tengok benda tu dah tergantung kat dinding jek..hehe~

Korang tau tak jenama ape yang bagus??aku tengok brand yang ada SEIKO, ORIENT & ada beberapa brand yang lain. Ni first time aku nak membeli, so, xtau mana satu yang ok. Bajet aku xbrape nak banyak la..ratus2 jek. Tapi series aku agak terkedu gakla jam yang xbrape nak beso untuk dinding tu harga nye ratus2.. Sebelum ni jam dinding kat umah aku tu tak de jenama & bukan aku yang membeli. Memang since aku masuk umah bujang dia tu pas kawin memang dah ada melekat kat dinding nye tu haa~~

So, korang2 semua, leh kasi tau tak mana satu yang ok???????

0 comments

Friday

MALAYSIANS APPEAL TO THE GOVERNMENT FOR THE OPTION TO LEARN SCIENCE AND MATH IN ENGLISH~


Friday
Salam...

Baru received email pagi tadi. Just nak share jek kat korang2 yang ada anak~~

Tak sempat nak translate ke BM. Korang paham2 sendiri la yek..hehe~


Dear Students, Parents and Malaysians,

MALAYSIANS APPEAL TO THE GOVERNMENT FOR THE OPTION TO LEARN SCIENCE
AND MATHEMATICS IN ENGLISH (RETAIN PPSMI AS AN OPTION)


You would have heard by now that the teaching and learning of Science
and Mathematics in English (better known as PPSMI) will be abolished
in January 2012. The Parent Action Group for Education Malaysia (PAGE)
has been in the forefront to champion the cause to maintain the policy
for those who wish their children to learn these two (2) subjects in
its lingua franca that is English.


Here is how the abolishment of this policy is going to affect you.

For Primary School Students
You have been learning Science and Mathematics in English since
Standard 1, however when you enter into Form 1, you will have to learn
these subjects in Bahasa Melayu until Form 5 and do your PMR and SPM
in Bahasa Melayu. After SPM, you will revert the study of these two
(2) subjects back to English.


For Secondary School Students
If you are entering Form 1 in 2012, then you have been learning
Science and Mathematics in English since Standard 1, however in 2012,
you will have to learn these subjects in Bahasa Melayu from Form 1
until Form 5 and do your PMR and SPM in Bahasa Melayu.


If you are entering Form 4 in 2012, be prepared ... you may have to
switch to Bahasa Melayu for Science and Maths after learning these
subjects in English for the past 9 years, do your SPM in Bahasa Melayu
and then switch back to English when you enter college or university.
Yes we know this is crazy and unless you are "super-adaptable", you
will most likely be stressed out and confused. We have heard that the
choice of language for Form 4 in 2012 may be determined by the
Gurubesar of the different schools (???).

If you are not in Form 1 or Form 4 in 2012, there is no escape either.
You WILL eventually be affected by the change when you reach Form 4.
If you have just completed your SPM in 2011, then you are in the
luckiest group !!! You will be able to go straight into college and
continue to do these subjects in English.


For Parents and Malaysians in General
After only a few years of implementing PPSMI and despite strong
evidence that PPSMI is good for our students and Malaysia's future
generations, the Government has decided to change its mind and will
abolish this policy in 2012. They think that it is best for ALL
Malaysian school children NOT to learn Science and Mathematics in
English. They actually believe that learning these two subjects in
Bahasa Melayu is adequate and equivalent (or better) than to learn it
in Englsh !!! ???


The sad truth is that despite the constant voices that they hear and
read wishing for the option of PPSMI, the authorities seemed
determined to proceed with the abolishment with the excuse that PPSMI
will be replaced with another policy known as MBMMBI, to improve the
standard of English amongst Malaysian students.
They keep missing the point (maybe on purpose) that we want PPSMI, not
to improve the standard of English but rather, we want PPSMI simply
because of the need to learn the subjects of Science and Mathematics
in its lingua franca, that is English, for our children to be globally
competitive, and for our nation to progress in the desired direction
and speed.


In realising that perhaps the voices speaking out for the retention of
the PPSMI policy (for those who want it) are too soft or too sporadic,
PAGE Malaysia has decided to go all out on a nationwide wide and
international campaign to reach out to as many Malaysian students and
Malaysians wherever they are in the world, to come together as one and
to build up the voice of the "silent majority" to inform the
authorities that there exists a large and substantial number of
Malaysian citizens (children and adults) would like to have the option
for our students to learn Science and Mathematics in English.


We are not against the MBMMBI policy nor are we against the wishes of
other groups who prefer to learn Science and Mathematics in Bahasa
Melayu, Mandarin or Tamil.


We are simply asking to be heard and for the right to have the freedom
of choice for an option to learn these two subjects in English,
alongside Bahasa Melayu, Mandarin and Tamil.

Where and how to make your preference known
PAGE Malaysia has specially set up two (2) separate platforms for
Students and for Parents and Malaysians to register their wishes.

Students are requested to visit :
http://goo.gl/QHd42
Parents and Malaysians are requested to visit : http://goo.gl/cFSlD


2012 is just a mere two (2) months away . do visit the website,
complete the form today and make a difference !!!
Please email, like and share this with all your friends so that we can
quickly collect the numbers that we need to transform us all into a
voice loud enough to be heard.
Hopefully with everybody's effort, we can make this go viral on the
internet and strengthen our voice in the shortest time possible.

Thank you.

PAGE
Parent Action Group for Education (1266-10-WKL)
pagemalaysia@gmail.com
www.pagemalaysia.org
For Our Children. Demi Anak Kita

0 comments

Wednesday

FareEsya permata hati kami~~


Wednesday
Salam..

Selamat hari Rabu.. huhu~~ntah pape. Lunch dah?? Pas lunch ni confirm mata nak tutup jek. Tu yang malas tu..

Ahad baru-baru ni kitorang pegi jenjalan. Ala, tak ke mane pon. Just pergi Mydin USJ & Summit USJ jek. Bosan dok umah. Padahal malam semalamnye baru balik dari Johor. Tak reti penat tol aku ni ngajak incik suami jalan lagi. Huhu~~

Mesti penat anak aku tu coz mak pak nye merayap jek. Masa kat Summit USJ tu, aku naik kan si Fareesya kereta yang masuk duit pastu dia bergerak2 tu. Punyala excited si debab tu dok dalam tu. Asyik nak memegang stereng kereta tu jek. Amik gambo dia gak, menyengih jek kejenye. Wat tak tau pon ada gak. Pak tunggul jek aku panggil dia suruh tengok camera. Sibuk membelek je kejenye. Baru 5bulan lebihla… apela ibunye ni..hehe~ tapi seronok sangat tengok dia. Tak taula kalau dah besar nanti, mesti tak ingat aku bila nampak mainan..;P

Sekarang ni anak aku tu dah pandai angkat kaki & main2 kaki dia. Kadang sampai nak tercabut stoking dia tu coz dia tarik2. Tido malam plak, dia suka meniarap. Pastu melalak. Geram aku. Tapi sayang..hehe~~Fareesya, ibu & ayah sayang adik(nama panggilan dia) sangat2 tau. Jadi anak yang baik ye sayang!!!!








0 comments

Tuesday

ANak~~


Tuesday
Salam

Pepagi dah dikejutkan ngan berita yang budak 2tahun kene langgor 2buah kenderaan kat China, tapi 18 orang yang lalu lalang wat dek jek tak tolong. Aku baru tau pagi ni coz malam tadi TV aku astro kong. Ntah bile kontraktor astro tu nak datang pasang astro beyond tu. Sudahnye tak leh tengok tv. Antena ilek pocik. Arggghhh!!tensionnye…

Masa aku dengar kat radio dalam kete ni, hampir menitik air mata ni walaupun aku tak tengok lagi video nye. Tak sanggup rasanye nak tengok. Mesti aku melalak wei. Katanye, undang2 kat China tak leh nak tolong orang yang accident coz nanti kene dakwa. Nonsense!!! Ntahla,aku tak paham nape camtu. Budak tu wei… Ya Allah, lindungi la anakku dari bala bencana.. amin~~

Hmmmm~~masih sebak.

Eh, anak aku termasuk dalam baby comel kat blog awin ni. Awin ni sedara jauh aku. Baru jek tau yang kitorang ni sedara jauh last month tak silap aku. Tak sangka yang kawan sekolah agama time aku dok Pasir Gudang dulu rupanya ada pertalian saudara…hehe~~Kecik dunia ni. Nak tengok??Jomla terjah blog dia ni k~~

Fareesya~~My heart & my soul~~

1 comments

Monday

aSTRO BEyoND~~~ok x??


Monday
Salam..

Dah 2 hari biarkan blog ni. Tapi tetap di hatiku yek.. Thanks kat korang yang sudi singgah blog aku ni.

Malam semalam, aku & incik suami saje nak tukar susun atur perabot dalam umah kitorang. Bosan asyik gitu je susunannye. Tv semua alih ke tempat yang lain, so, wayar astro pon kenela lagi panjang. Incik suami sambungla ngan wayar astro yang baru yang dok dalam kotak berzaman lamanye tu. Pas dah ok semua, ON la tv & astro, sekali astro tulis “ASTRO CURRENTLY NOT AVAILABLE”.. apakah?? So,incik suami call la astro, operator nye ajorla macam2 cara untuk bagi astro tu on balik. Semua dah ikut, tapi tak berjaya. Orang astro tu suh tukar kepada Astro Beyond. Incik suami tanye ada ape2 caj tambahan ke & caj pemasangan?? Orang astro tu cakap tak kene caj ape2 & pakej still ikut pakej yang lama. Tol ke ek??Aku Takut bil sampai kene caj yang ntah pape. Tu yang aku malas tu.

Tapi di sebabkan incik suami dah setuju, aku on jela. Kitorang agak ketinggalan zaman la untuk Astro Beyond ni. Tapi whateverla…….Janji umah ada astro ye tak?? Ape ada hal???hehe~

Eh~~ok ke pakai Astro Beyond?? TV aku mmg LCD. Tapi tak nak tambah ape2 pakej untuk astro beyond ni.. ok ke take k?? berbaloi tak??


1 comments

Friday

InviTation~~


Friday
Salam.

Semalam aku received invitation dari staff se’company’ aku.. Nama siap di print lagi kat sampul surat luar gitew~kelas kau jah~~




Hati memang nak pergi…tapi..tapi~~

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>

< < < >>>




Jauh nun kat SINGAPORE  la plak..pasport ilek pocik~huhu~~

2 comments

lagi2 Cite PASAl makan~


Salam.

Ni entry semalam aku nak post. Tapi internet problemla..tak kira, aku nak post gak ..hehe
Korang dah lunch lom? Aku kekenyangan wei..makan free.huhu~~bukan show off la.. Tapi just nak menunjuk jek..haha~~ sila jangan bengang. Gurau jek~~ ;P

Tadi celebrate birthday gurl & boy kat opis ni. Makan ayam KFC, wedges, mee goreng, buah oren, & agar2. Air gas & Kek Choc Fudge Secret Recepi. Aku demand SR tu coz selalu asyik makan kek berry’s jek. Aku demand kek Choc Indulgence tapi abis. Dah 4kedai SR opismate aku pegi. Semuanya ada yang potong2 jek. Uwaaa~~~
Papepon syukur alhamdulillah DIA masih memberikan aku rezeki~~amin~~


 Model tak bertauliah~haha~


 Secret Recepi Choc Fudge..not bad lar~~aku prefer Choc Indulgence.


makan time~~

0 comments

Monday

Aiskrim Baskin Robbin~~ok lar~~


Monday
Salam..

Hi allllzzzz~~~selamat petang menjelang malam..;p
Baru nak start enjin utk membebel ni. Lately kan, kau teringin sesangat pekena aiskrim baskin robbin. Tak taula syaitan mana yang menghasut aku utk makan eskrim tu jek. Kalau borak2 ngan member, mesti aku sebut pasal eskrim tu.. aku ni NGIDAM ke ek??ada isi ke ekk???? Wallahualam….

Finally!!!aku dapat gak makan eskrim Baskin Robbin tu….tak de la sedap mane pon, Cuma scoop dia agak besarla.. aku amik yang cone 1scoop jek..perisa ape ntah,panjang benor namanye..tak ingat dah..ingat caramel jek belakang dia..harga RM7.95. mahal pon mahal la…janji dapat. Kalau beli eskrim milo dalam bekas besor tu Cuma tambah beberapa ringgit je..terpulangla pada memasing..ada duit leh beli, xde duit, diam2 sudah~tekak punya pasal,layankan jela..

Plan nak belikan incik suami kek baskin robbin tu utk besday dia nnti, tapi berbaloi tak ek??


wif fareesya..kitorang muka sama x??

2 comments

i'm BAck~~


Salam...

Cewahh~~cam gempak jek tajuk i'm back tu...

Lama gak aku x membebel ek..ntah nape mood xde untuk pot pet kat sini..

So, arini aku rasa nak post beberapa entry..tapikan...tengokla dulu camne bizinye tu..

Nak post entry thru enset ni xlehla plak..korang penah wat x??
Maksudnye, kita buka internet kat enset kita yang canggih ni pastu post entry kat blog kita..senang sikit nak membebel..

Kalau sape2 yang tau, let me know k~~

TQ~~~

0 comments

Wednesday

Keria Gula MELAka~


Wednesday
Salam..

Hari yang sejuk~syoknyela kalau dapat tido ngan budak tembam tu..sape lagi,fareesya comel la..hihi~

Arini first time, actually bukan first timela, tapi baru arini merasai kenikmatan kuih keria gula melaka yang SUPER DUPER SEDAPPPPPP!!!!terbaik dari ladang~~hehe~ Staff kat opis aku ni pergi Melaka untuk meeting, so, dia bawa balik kuih tu~~ series sedap beb. Berbeza dari keria yang di Sira ngan gula pasir.

Korang penah makan tak kuih tu???ke, aku ni ketinggalan zaman??haha~~
Kat shah alam tak pernah jumpa pon kuih tu la.. Nak wat sendiri malas + tak berape nak reti..hehe~~
Kalau korang tau mane ada jual kuih tu area shah alam ke, puchong ke, KL ke, informla aku yek..series ni!!

Ni gambo kuih tu..super sedap!!
sumber SINI k~~

0 comments

Tuesday

iklAn Hotlink dari Mr Nuff~


Tuesday
Salam..

Bukak blog arini ada iklan Hotlink dari MR Nuff~`
Suke2 coz aku pengguna hotlink. So, lehla terjah ape isi iklan tu~~mana tau leh menang ape2 ke..hihi~~

tu dia iklan hotlink~~so, korang,ape tunggu lagi??silala~~hehe~

0 comments

BRoadband mane satu Yang OK@KO????


Salam..

Hari di mulakan dengan menyengih wif my doter tembam fareesya~~ceria sangat tengok dia menyengih tengok muka kita ni..gud girl anak ibu ni. huhu~~ setiap pagi incik suami akan kejut fareesya untuk main. Kekadang fareesya akan bangun, kekadang dia boo layan je ayahnye~huhu~

Ok, back to the title, aku konpius ni nak amik broadband yang mane satu. Tak de pengalaman la pakai broadband ni. Masa bujang dulu aku pakai streamyx jek. Laju beb. Tapi tak leh bertenet kat mana2 la. Tenet kat umah jek. Lagi satu, kene pasang line tepon kat umah. Agak mahal sikitla nak bayor tetiap bulan. Tapi puas hati. laju jek nak berinternet. Pas dah kawin ni xpakai pape broadband ke, streamyx ke.. N laptop pon xde coz hilang…uwaaa~~~sedey~~incik suami punye laptop pon ilang masa dok umah bujang dia dulu. Aku tak halalkan sape yang curi laptop aku tu!!!! Satu hal plak aku nak membeli laptop yang baru..ok, stop kisah lama.

Korang2 skarang pakai broadband ape ek??ok x?? mana yang lagi laju, bagus & yang penting murah!!!hehe~

TOLONG~~~~~~hihi~~


0 comments

Monday

Apakah??


Monday
Eh~~

Penat jek aku membebel..

Tapi xleh post plak~~pastu ilang plak ape aku tulis..

APAKAH?????

0 comments

ImPIanku~~


Salam~~

Wah..dah bape ari aku xmenyonteng kat sini kan~
Al-maklumla bz~**ayat standard**

Masa lunch tadi ada kelik ni bawa iPad. Hmm...telan air liur je tengok dia dok bertenet ngan iPad nye tu. Nak beli gak leh???hehe~impian tu.. tak kira, aku nak gak. Nak kumpul duit beli cash..haha~~

Aku suka gadjet2 camtu. Rasa rugi jek minta incik suami hadiah kawin enpon E71. RM1.2k plak tu..rugi2..skarang dh zaman blackberry & iPhone~kalau tambah beberapa ratus dah leh dapat BB @ iPhone tu..huhu~~sape nak E71 aku ni ngan harga 1k????hehe~xmaunye orang~

Berikut adalah gambo2 impianku tu~~gambo jela yek...nak beli kene pikir 10X..hehe~~


ohh iPad~~kenapakah kau mencuri hati ku ini???~~hehe~


Samsung Galaxy Tab 10.1

0 comments

Thursday

29.09.2011~~mY BirtHday la~~


Thursday
Salam..

Just nak announce...

TODAY IS MY BIRTHDAY YANG KE 2+!!!!!!!!!!!!!!



H̲̅][̲̅A̲̅][̲̅P̲̅][̲̅P̲̅][̲̅Y̲̅] [̲̅B̲̅][̲̅I̲̅][̲̅R̲̅][̲̅T̲̅][̲̅H̲̅][̲̅D̲̅][̲̅A̲̅][̲̅Y̲̅].....♫♫♫
H̲̅][̲̅A̲̅][̲̅P̲̅][̲̅P̲̅][̲̅Y̲̅] [̲̅B̲̅][̲̅I̲̅][̲̅R̲̅][̲̅T̲̅][̲̅H̲̅][̲̅D̲̅][̲̅A̲̅][̲̅Y̲̅].....♫♫♫
H̲̅][̲̅A̲̅][̲̅P̲̅][̲̅P̲̅][̲̅Y̲̅] [̲̅B̲̅][̲̅I̲̅][̲̅R̲̅][̲̅T̲̅][̲̅H̲̅][̲̅D̲̅][̲̅A̲̅][̲̅Y̲̅].....♫♫♫
to ME...smoga pnjg umur, murah rezeki n success in my career...



Incik suami orang pertama wish~~suke, suka~~tq dear!!


****ini entri syok sendiri****sekian..huhu~~

0 comments

Wednesday

Segmen | Jom tambah follower


Wednesday
Salam..

Ramainye bloggers wat segmen. Aku join!!!aku join~~

Jom korang2 semua, klik banner kat bawah ni kalau nak join k~~peace~~



15 comments

Kami Sepupu~~Fareesya & Kamelia~


Salam..

Selamat pagi semua~~Ceria2 selalu k supaya mood sepanjang arini ok jek..huhu

Just nak tempek gambo puteri2 kesayangan ku~~

Anak aku dah ada sepupu..dah besar dah Lia sekarang.. Kamelia @ Lia tu anak kakak aku.ingat tak dulu aku penah post pasal aku dah jadi auntie skarang??kalau lom baca, baca SINI k~~




Kamelia & Fareesya ngan nenda nye(mak aku)



0 comments

Monday

MaKaN MaKaN~~


Monday
Salam..

Arini kat opis aku ada besday party untuk besday girl September. Termasukla aku..**girl ke aku ni??**haha~~

Makanan yang ada, sate, bihun goreng, rendang ayam, sayur campur, buah mangga, betik & tembikai. Tak lupe, besday kek lor.. Sedap makan sate…huhu~~al-maklumla makan free~hihi..

Layan gambo jela ek.. tapi 2keping jek ada. Gambo yang lain ada dalam camera orang. Nanti aku uploadla once dah dapat k~~peace~~

 Besday cake~sedap~


Makan time~~


Burpppppp~~~Alhamdulillah~~hehe...

0 comments

SEGMEN JOM KENAL BLOGGER MALAYSIA


Salam..

Selamat hari Isnin kepada semua rakan blogger. Selamat Hari Raya gak~~

Pepagi yang mulia ni nak join lagi segmen2. Nak tambah member2 blogger. Seronok tau berblogging ni. Banyak info kita leh dapat. Ok, klikla banner kat bawah ni k untuk join segmen ni~~~;)


3 comments

Friday

Membebel~xsuka,xyah baca k..hihi~~


Friday
Salam...

Last entry untuk hari ni. Dah banyak dah aku post entry contest bagai semua tu..

Sok aku outstation ke Pahang. Sepupu aku kawin.. Ramai sangat sepupu aku kawin musim2 raya ni.
Maknanye sok xdapatla nak membebel kat blog gojes aku ni..ahaks~~

Cuaca arini baik punya...tenang je rasa. Tapi agak panas sikitla. Kalau jemur baju sure kering punya. Sayang nye aku xbasuh baju arini..

Ntah papela aku membebel. Nak balik dulu... si budak debab dah menanti tunggu aku kat umah tu. Sayang FAREESYA!!!!!!

0 comments

SEGMEN : ZARELIQA MENCARI BLOGGER PEMARAH~


Salam..

Again~~join segmen blogger~~

jom jooin. Klik banner kat bawah ni k~~



7 comments

Contest Blog Paling Kemas dan Bertema~~


Salam...

Hihi~hari ni seronok asyik join contest jek~

Ok,now saya join plak Contest Blog Paling Kemas dan Bertema~

Tema blog saya adalah PINK~!!!! banyak warna pink tau blog saya.. tapi bukan totally pinkla..
Tapi memang saya penggemar pink. Saya tak suka blog yang serabut ngan widget2.. Pastu menggangu saya nak membaca~~hehe~~tu pandangan jela yek.

Blog saya kemas gak~~hehe~

So, pilihla saya ek~~hehe~~ jom join contest ni. Klik kat Banner bawah ni k~~



0 comments

SEGMEN XX-TRA FOLLOWERS


Salam..
Thanks aimie invite saya join segmen ni.

Of course saya nak join. Suka sangat nak join contest ni.

Ni mak budak tau..so kene letak Group blogger cantik @ Hot Mummy tau~~~hehe~gurau jek~~



ayoooo...dah post entry lupe plak nak tag...

ok, saya tag :

http://nickdotanis.blogspot.com/
http://ilhamairid-perkahwinan.blogspot.com/
http://bluesriders.blogspot.com/

Thanksss~~~~~~~~

7 comments

LAyan gak lagu ni~AISHITERU ( Menunggu )-by ZIVILIA BAND



0 comments

Contest : Pencarian Bloglist Blog Fahuna


Salam..

Huhu~~~sekali lagi aku nak join contest..
So, kepada semua rakan blogger kalau nak join, klik banner kat bawah ni k..
****psssttt...doakan aku berjaya k~~



3 comments

Thursday

BebelaN~~


Thursday
Salam..

Baru join giveaway. Sekarang bebel time!!hehe~

Sekarang musim sejuk kan? Selalu aku anak beranak tido malam berpeloh2. sekarang berbungkus memasing~ aku?? Rileks jek xyah selimut bagai. Lelemak sejati ni lindungi badan aku dari kesejukkan..haha~~

Aku kan nak wat giveaway/contest pape..tapi tak taula nak wat pasal ape. Nanti2 la aku pikir k. Korang semua jangan xjoin plak kalau aku wat contest k~~

Satu lagi. Hujung2 tahun camni musim orang kawin. Sepupu aku ramai sangat  yang kawin. Yang jauh sangat memang aku tak dapat pergi. Mana yang perjalanan amik masa 3 4 jam, insyaallah aku pergi. Biasala, dah ada nak baby ni susah sikit nak berjalan jauh. Tapi papepon, aku akan try the best utntuk attend wedding sedara mara ku tu. Tak baik orang jempot kita tak datangkan??

0 comments

GIVEAWAY : KAD RAYA ISTIMEWA DARIPADA GENK


Salam..

Pepagi dah nampak giveaway. Ape lagi, ibufareesya nak join ar..

To genkcorner, pilihla saya peserta bertuah tu ek..hehe

Nak join??klik la banner bawah ni k~~


0 comments

Wednesday

Merisik~


Wednesday
Salam

Mood arini ok ok jek. Malas jek rasanye nak keje. Nak berkepit jek ngan budak montel tu. Leh?? Mane leh..ibu kene kejela~

Macam biasala aku dengar radio masa nak pergi keje. Diorang cakap pasal merisik releven ke zaman sekarang ni?? banyak gakla yang cakap xrelevan coz zaman sekarang masing2 dah kenal antara satu sama lain. Pastu dah di bawa kehulu kehilir, dating sana sini. Ada pemanggil yang cakap releven sesangat coz pengalaman dia merisik perempuan yang akan bertunang keesokkan harinya. Nasib baik dia merisik dulu. Kalau x, mau malu besar dia coz amik hak orang. Pastu diorang call sorang profeser ni. Prof tu cakap memang perlu merisik zaman sekarang ni coz, dari merisik tu kita tau susur galur family dia, pastu kita dapat tau status sebenar aweks kita tu. Zaman sekarang ni macam2 hal leh berlaku. Takde sat upon yang mustahil. Dengan kita dia cakap anak dara. Bila dirisik rupanye dia bini orang anak 4 ko..amik~~

Orang cakap, “biar mati anak, jangan mati adat”. Ada sebab nenek moyang kita wat adat tu semua. Tapi kita jangan la terlalu percaya & taksub sangat pada adat tu. Takut lain plak jadinye. Yang elok kita jadikan tauladan ye tak??

Macam aku plak, family incik suami ada datang merisik ngan family dia. Aku ingat masa tu time raya. Coz mak aku masak makanan raya. Nasi impit n lauk2 nye tu. Tapi bukanla nak Tanya aku ni dah berpunya ke lom. Coz aku memang selalu pegi umah kakak2nye tu. Just kenal mengenali antara family jek. Masa merisik tu gak  tetapkan tarikh pertunangan kitorang. Selang sebulan pas merisik tu kitorang tunang.

Aku n incik suami tunang 6bulan lebih jek. Pastu nikah. Alhamdulillah kitorang dah ada anak sekarang. Tula kisah aku.. hihi~~



0 comments

Tuesday

First BE dari Nuffnang!!!alhamdulillah~~


Tuesday
Salam…

Mood bagus arini. Nak terlonjak2 rasanye. Tapi xlehla nak terkinja2 sangat. Takut gempa bumi plak~~ahaks~~
Back to the story, arini aku check account nuffnang. My first BE la!!!!sekali 3 ko!!!!alhamdulillah…… THANKS nuffnang!!!!!
Walaupon RM nye xsebanyak otai2 yang maybe mencecah ribuan ringgit, syukur sangatla newbie macam aku ni dapatla gak daripada xde pape. So, rakan2 blogger ku yang tersayang, jgn lupe jengah blog aku k~~sayang korang laju2. hehe~~`~~

hehe~~suka...rezeki fareesya~

0 comments

Monday

Jom layan lagula k~ungu-percaya padaku[HD] video clip


Monday
Salam.

Mood layan lagu jek. No idea nak post pape entry. Tapi video klipnye kelabu asap plak..

Cite nye gini, aku baru jek wat lagu ni caller ringtone. Pastu bila kat radio dalam kete kuar lagu ni, incik suami akan besokan volume. Katanya ni lagu aku…huhu~layankan aje la. Tapi best plak dengor lagu ni~ liriknye menikam kalbu gitew~~hehe~




Lirik Lagu Ungu Percaya Padaku Lyrics
aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu
reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku
repeat reff
tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu
repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

0 comments